top of page

over bina handmade

Bij Bina Handmade kan u terecht voor handgemaakte, Belgische keramiek. Elk stuk in mijn collectie wordt in mijn eigen atelier gemaakt en gaat meerdere malen door mijn handen.

Hoe ga ik te werk? Ofwel draai ik op mijn draaischijf een vorm uit klei ofwel start ik met lappen klei om zo een ontwerp op te bouwen. Hierna laat ik de klei drogen om vervolgens een eerste maal bisque te bakken op 1000°C in een elektrische oven. Dit zorgt ervoor dat al het vocht in de klei verwijderd wordt en de klei transformeert tot keramisch materiaal. Vervolgens wordt elke stuk handmatig geglazuurd en een tweede keer gebakken op 1200°C of 1240°C. Dit laat de glazuur smelten en verbinden met de klei.

Het eindresultaat is telkens uniek met zijn eigen specifiek karakter. Dit is waarom ik zo van keramiek maken hou, het is elke keer opnieuw fascinerend om te ontdekken wat er uit de oven komt.

 

Ik experimenteer graag met mijn verschillende glazuren. Door ze met elkaar te combineren ontdek ik nieuwe variaties die telkens op andere manieren met elkaar reageren.  Hierdoor kunnen er bijzondere, unieke tekeningen ontstaan.

gevolgde cursussen

2015 - Keramiekatelier 't bekleift (temse)

Op mijn vijftigste verjaardag kreeg ik van mijn man een cursus keramiek cadeau bij Leo Van der Heyden. Vanaf toen ben ik verzot geraakt op werken met klei. Ik heb bij Leo vier jaar les gevolgd.

2019 - Eigen Atelier (bazel)

In 2019 heb ik mijn eigen draaischijf gekocht en ben ik mijn eigen atelier begonnen. Sindsdien heb ik een aantal verschillende cursussen gevolgt om verschillende nieuwe technieken te leren.

2020 - Bie Van Gucht (lint)

2020 - Ton Vanschagen (amsterdam)

2021 - Tortus - Atelier Steengoed (lier)

IMG_20220525_134435__01.jpg

Ons werk

Al mijn keramiek is food-safe, behalve als anders vermeld wordt. Alles is ook afwasmachine-bestendig en perfect te gebruiken in de oven of microgolfoven.

De meeste stukken kunnen bijgemaakt worden, ook andere kleuren voor een bestaand model zijn mogelijk. U kan mij steeds een mail sturen of langs komen in mijn atelier, zodat we samen een stuk op maat van uw wensen kunnen creëren. De keramiek waarbij staat dat ze uniek zijn kunnen niet bijgemaakt worden.

bottom of page